Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2007 22:08 - за македония от карадраган
Автор: karadragan Категория: Други   
Прочетен: 2682 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2007 22:46


imageМакедония!,много сме се били за това парче от България.
Струва ми се ,че прекалиха и това с историятя им направо ме разби.Ако се надигне Яне Сандански,Миле ПопЙорданов и всички революционери да ги питат каква е тази държава ама нейсе.Немога да разбера какъв им е проблема,те пред алтернативата да ги глътне Албания или да станат част от Българската държава май предпочитат първото,но това си е техен избор след като не им увира тиквата нека продължават да бъдат малцинство. Погледнато исторически това с Александар Македонски е доста старо,много по нова информация е ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ а по негово време на целия балкански полуостров е пошело Б Ъ Л Г А Р И Я така че нямя какво повече да говорим.Имало е и време когато на картата на света е имало три държави с името България,препоръчвам на братята от областа македония да гледат редовно по бтв предаването българите.Хайде чао за сега и умната!
Очаквайте скоро този текст преведен на "Македонски"
п.п.
стареца посредата е един от многото били се за македония през втората световна война.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. teodordetchev - Е, Яне Сандански не е най-подходящият пример ...
22.02.2007 22:50
... за доблестен революционер, нищо че на негово име е кръстен един хубав градец. Ако прочетете нещо по-сериозно по темата (ако сте го чели - извинявайте :-)))), като книгата на Христо Силянов за освободителните борби в Македония, както и някои от трудовете на Димитър Гоцев или дори на Палешутски, ще установите не дотам лицеприятни неща. Яне Сандански взима огромен откуп за отвлечената Мис Елен Стоун, която е изхарчен изцяло за борба с ... четите на Върховния комитет !? Извършва серия от убийства на ревоблюционери, които не приемат безусловно едноличното му лидерство - участва лично в жестокото убийство на драмския войвода Михаил Даев (който между другото е родом от ... Балчик), нарежда убийството на двама (от общо трима !) членове на ЦК на ВМОРО - Борис Сарафов и Иван Гарванов и т. н. По време на младотурската революция се престарава тотално с подкрепата си към младотурците. Основава собствена партия - Народна федеративна партия (българска секция), която се бори за "отоманизация" на Османската империя, попаднала под младотурско управление.
В крайна сметка, положителните моменти в политическата му биография са участието му в Балканската война - изцяло на страната на България и фактът, че никога не е поставял под съмнение произхода на българите в Македония. То само това оставаше - самият Сандански е родом от Дупница.
Поздрави !
цитирай
2. karavelov - Яне може и да има доста грехове, но ...
24.02.2007 14:02
Яне може и да има доста грехове,но както казват хората си е наш!:)))Нали си спомняте каква партия учередява по време на Хюриета Народо-федеративна партия(българска секция)!Спомням си един спор където Яне заявява,че с пушка в ръка ако се наложи ще брани Екзархията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karadragan
Категория: Други
Прочетен: 66249
Постинги: 22
Коментари: 45
Гласове: 453
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930